Polaroid Photo

Foto‘s van Petra

GA en BRENG:

Goed Nieuws, Bevrijding en Vreugde!

Za
25
jul '09

Welkom!

Petra sunset

Welkom op mijn website.

Leuk dat je mijn site bezoekt! Hier kun je op de hoogte blijven van mijn belevenissen. Geniet mee en ik vind het erg leuk om je reactie te lezen!

Het is mogelijk om een email te ontvangen elke keer als ik een nieuw bericht plaats. 

Emailadres:

 

Veel leesplezier!

Comments Off

Wo
26
dec '12

All I want for Xmas….

Verassing!! Ik ben in Nederland! Dit jaar vier ik dan eindelijk weer eens kerst en oud/nieuw samen met mijn familie. Dat was alweer 4 jaar geleden en ik heb op deze manier mijn familie aardig verrast!

Ik ben op zaterdagmorgen 22 dec, geland in Brussel. Daar werd ik door Sari (mijn zus) en Kees (mijn zwager) opgehaald. Voor de rest van mijn familie was het een groot geheim. Zaterdagmiddag had ik een skype meeting gevraagd omdat ik iets heel belangrijks te vertellen had. Nou, daar zaten ze dan met z’n allen bij elkaar te wachten tot ik online kwam. Ik stond op dat moment om het hoekje, in de regen, te wachten op het juiste moment om binnen te lopen. Dus alsof het heel gewoon was kwam ik via de achterdeur naar binnen. Hun verbazing was groot en ze konden hun ogen niet geloven! Stond ik daar ineens in de kamer! De verassing was goed gelukt.

Het is heerlijk om hier te zijn en kerst mee te maken op een manier die ik van kindsaf gewend ben. Het is als vanouds. Dit keer geen rijst met kip op tafel, maar konijn heerlijk klaar gemaakt door mijn moeder!

In India wordt er ook kerst gevierd, maar niet zo massaal als in Nederland. Als team in Delhi hebben we kerst gevierd op de avond voor ik het vliegtuig in ging. We hebben samen terug geblikt op afgelopen jaar, kadootjes uitgewisseld en natuurlijk heerlijk gegeten.

Ik heb 2 weken vakantie van school en 3 weken van het werk dat ik in Delhi doe.

De week voor kerst had ik examens en deze heb ik vrij goed gemaakt. Het valt me nog mee hoe makkelijk ik kan leren, ondanks dat ik al jaren niet meer in de schoolbanken heb gezeten. Het helpt ook enorm mee dat ik samen woon met 3 meiden die uit India zelf komen en waar ik vooral Hindi mee spreek.

Ik vlieg 3 januari weer terug naar Delhi, tot die tijd kan ik heerlijk genieten van familie, de rust hier, de mooie natuur (ook al is het winter). Delhi is een ongelofelijke drukke stad, waar het nooit stil is. Dit is best vermoeiend en deze korte break is echt even ademhalen voor mij om dan vervolgens weer het drukke Delhi in te duiken.

Ik hoop dat jullie ook een hele goede kerst hebben gehad en wens jullie Gods rijke zegen toe voor 2013!

Xmas in Holland

Wo
24
okt '12

Incredible India!

Mijn dagen hier gaan voorbij alsof er hier minder dan 24u in een dag zitten. Ik denk dat de uren hier gewoon anders zijn dan in NL, of ik raak er aan gewend om vaak zomaar een uur te moeten wachten….op school komt het namelijk nogal eens voor dat de leraren er niet blijken te zijn en valt er ineens een lesuur uit. Zonder dat dit naar de klas wordt gecommuniceerd, dus dan zit je te wachten en uiteindelijk toch maar eens vragen hoe het zit. Ach zo is geen dag het zelfde! Continue reading "Incredible India!" »

Vr
31
aug '12

*Delhi*

Terug in Delhi. Wat een ontzettend groot verschil met Oostkapelle. Gewoon niet te vergelijken. Toch geniet ik ervan om hier weer terug te zijn. Het voelt al snel heel vertrouwd. Ik slaap weer op dezelfde kamer en kan hier m’n eigen plekje maken. Ik heb een bed en 2 planken in de kast voor mijn kleding en anders spullen. Niet zoveel, maar het lukt om alles netjes op te bergen. Hier leer je met weinig tevreden te zijn.

Het leven in Delhi is vol uitdagingen en verassingen. Continue reading "*Delhi*" »

Vr
3
aug '12

…Afscheidnemen…

Wat gaat de tijd toch snel…..’t is een cliche, maar zo ervaar ik het telkens weer. Mijn verlof in NL zit er alweer bijna op. Over 11 dagen vlieg ik weer terug naar Delhi in India.

Het heeft heel wat geduld en doorzettingsvermogen gekost, maar ik heb dan vorige week mijn studentenvisum gekregen. Een hele opluchting dat dit gelukt is en het is erg bijzonder hoe God hierin voorziet. Ik heb weer mogen ervaren dat wat Hij belooft Hij ook zal doen!!!!

Ik heb erg genoten van mijn tijd hier in NL met familie en vrienden. Ook heerlijk wat kunnen werken in de Zorg Thuis, vandaag was mijn laatste werkdag (nou ja, halve dag :) ). Vond dat echt leuk om op die manier ook bezig te zijn, het gaf veel voldoening. Stiekem zal ik het nog wel missen…..

Continue reading "…Afscheidnemen…" »

Di
15
mei '12

Van Indian woman terug naar Zeeuws meisje ;)

Inmiddels terug op Zeeuwse grond :) Het was een hele reis vanuit Delhi naar Kathmandu en een dag later van Kathmandu naar Abu Dhabi en uiteindelijk de eindbestemming Brussel. Inmiddels ben ik gewend aan het alleen reizen en vindt ik het niet meer zo vervelend. Ik had op de vlucht van Abu Dhabi naar Brussel 2 plaatsen voor mijzelf (er zat niemand naast me) en dus kon ik heerlijk overdwars zitten en heb ik geprobeerd wat te slapen. Iets wat ik niet zo makkelijk kan in een vliegtuig. Maar, zoals mijn moeder altijd zeg: ’slaap je niet, dan rust je toch!’ En zo is het maar net! Continue reading "Van Indian woman terug naar Zeeuws meisje ;) " »